Παναθηναϊκός: Παράταση στην αγωνία για την επόμενη ημέρα

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η απόφαση που λήφθηκε ήταν να γίνει εκ νέου συμβούλιο σε 15 ημέρες για να αποφασιστεί αν και πόσο θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

«Αποφασίσθηκε να γίνει ένα νέο ΔΣ σε 15 ημέρες και να συζητηθούν οι προτάσεις που έγιναν. Μία από αυτές είναι να υπάρξει μια πρόταση 10-15 εκατομμυρίων ευρώ», τόνισε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Γόντικας.

Παράταση στην αγωνία, όσον αφορά την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού. Το κρίσιμο Δ.Σ της «πράσινης» ΠΑΕ, ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες, χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο, με τις εξελίξεις να μεταφέρονται σε περίπου 15 ημέρες, όταν και θα λάβει χώρα νέα συνεδρίαση.

Στο σημερινό Δ.Σ. του συλλόγου οι μέτοχοι της ομάδας έκαναν έναν απολογισμό της φετινής σεζόν σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του συλλόγου.

Παράλληλα φέρεται να υπήρξε συμφωνία στην πρόταση του Δημήτρη Γόντικα, για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 10 με 15 εκατ. ευρώ, η οποία όμως θα… φιξαριστεί στο νέο Δ.Σ, που, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου.

«Μιλήσαμε για τις συμβάσεις και στις 29 Απριλίου θα έχουμε έκτακτο Δ.Σ. ώστε να παρθούν οι αποφάσεις. Είδαμε τα οικονομικά στοιχεία όλου του χρόνου και συζητήσαμε.

Ο σχεδιασμός είναι για 10-15 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση θα επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Γόντικα.

Απών από το διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος, εξαιτίας μίας ίωσης, που τον ταλαιπωρεί.

Αντίθετα το παρών έδωσαν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Θανάσης Γιαννακόπουλος. Πρώτος κατέφτασε ο Γιώργος Νίκας και ακολούθησαν οι Αργύρης Μήτσου, Γιάννης Ξυλάς, Παναγιώτης Δάβαρης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Ανδρέα Βγενόπουλου στο ΔΣ, Μαίρη Λομβάρδου και Μάνος Μαυροκουκουλάκης. Παρόντες ήταν ακόμα οι Αδαμάντιος Πολέμης, Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης.

«Δεν πρέπει να γίνουμε Παναθηναϊκάκι»

Πρώτος από τα γραφεία, λόγω του αγώνα της μπασκετικής ομάδας με την Μπαρτσελόνα, βγήκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του προέτρεψε όλους τους μετόχους της ομάδας να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους, προκειμένου να μην γίνει ο Παναθηναϊκός «Παναθηναϊκάκι».

«Πρέπει αν βάλουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από τους προσωπικούς εγωισμούς για να μπορέσει να βγει από το τέλμα που βρίσκεται. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας. Ήμασταν 3 ώρες εκεί μέσα και τις 2,5 τις σπαταλήσαμε για να συζητάμε για όσα έγιναν στο παρελθόν, ο γέγονε-γέγονε. Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση, αλλά δύσκολα» τόνισε αρχικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και συνέχισε:

Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει το κοντό του και το μακρύ του. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς. Με το να λέμε εγώ θα βάλω λεφτά αλλά περιμένω να δω τι θα κάνουν οι άλλοι, δεν γίνεται τίποτα. Δεν πρέπει να γίνουμε Παναθηναϊκάκι, αλλά η ομάδα να γίνει μεγάλη και τρανή όπως ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να γίνει ‘’Παναθηναϊκάκι’’. Πρέπει να είναι μεγάλος και τρανός. Λέμε: ‘’να βάλει ο ένας χρήματα ή να βάλει ο άλλος. Αν αγαπάς τον ΠΑΟ, πρέπει όλοι να κάνουν κάτι. Εγώ έφυγα γιατί πρέπει να πάω στο γήπεδο στο μπάσκετ. Νόμιζα ότι θα πάρουν μια απόφαση, η οποία δεν θα με βρει σύμφωνο. Εγώ θέλω μεγάλα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Σήμερα συζητήθηκαν τρία θέματα: Για το αν θα μπουν χρήματα, το πώς θα μπουν και τι θα γίνει με τους παίκτες. Εγώ δεν δέχομαι να πουληθεί ούτε ένας παίκτης. Βέβαια, τις αποφάσεις θα τις βγάλει το ΔΣ», είπε.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης σχολίασε: «Για εμένα δεν έχει βγει κάποιο συμπέρασμα. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Είναι μεγάλο πρόβλημα οι κασέτες. Δείχνουν την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Εμείς οι Γιαννακόπουλοι τα πέντε πρώτα χρόνια είχαμε ομαδάρα και μας έπαιρναν τα πρωταθλήματα κατώτεροι αθλητές. Ποτέ εμείς δεν πήγαμε να κάνουμε παρατυπίες. Άλλο να λες με το στόμα ‘’βάζω χρήματα’’ και άλλο να βάζεις το χέρι στην τσέπη. Τον Παναθηναϊκό πρέπει να τον κάνουμε μεγάλο και τρανό», κατέληξε.

Πατέρας:«Δεν προτίθεμαι να παραχωρήσω τις μετοχές μου»

Από την πλευρά του ο Νικόλας Πατέρας, εξερχόμενος των γραφείων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά το κρίσιμο Δ.Σ. της πράσινης ΠΑΕ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει τις μετοχές που κατέχει.

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» ανέφερε ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες, αντίθετα το συμβούλιο συμφώνησε με τις προτάσεις του Δημήτρη Γόντικα.

«Το συμβούλιο συμφώνησε με τις προτάσεις Γόντικα που θα γίνουν γνωστές σε 15 μέρες σε ότι αφορά τα οικονομικά. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία. Για αυτό αν και δεν είμαι μέλος του Δ.Σ, ήρθα για να απαντήσω στους μετόχους. Όλα έγιναν μέσα σε μια ωραία ατμόσφαιρα. Καλή επιτυχία στην ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται σήμερα. Δεν έχω πει ποτέ ότι θα παραχωρήσω τις μετοχές μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νικόλας Πατέρας κατά την άφιξή του αποδοκιμάστηκε από οπαδούς του «τριφυλλιού». Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος των «πράσινων» έφτασε στα γραφεία λίγο πριν τις 17:00 και πήγε να χαιρετίσει τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι του φώναζαν: «Φύγε και φέρε τα λεφτά πίσω».

Πολέμης: «Χάθηκε πολύς χρόνος»

Με δηλώσεις του ο Αδαμάντιος Πολέμης τόνισε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αναγκαιότητα να μπουν άμεσα χρήματα στην ομάδα:

«Δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος, επειδή είμαι στην διοικούσα επιτροπή ήθελα πολύ νωρίτερα να γίνει αυτό το συμβούλιο με αποφάσεις και όχι με αναβολή. Ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν είχαμε. Η πρόταση μου είναι μίνιμουμ 15εκ ευρώ, ανάλογα με το ποσοστό. Τώρα. Και στην συνέχεια όλοι να κάνουμε προγραμματισμό. Έχουμε καθυστερήσει. Τα οικονομικά είναι πολύ πιο σφιχτά πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις».

Εν συνεχεία δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση του ΜΚ, ωστόσο τα χρήματα πρέπει να είναι πάνω από 10 εκατ. ευρώ: « Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα συμμετάσχω. Από 10 μέχρι τα 25. Δέκα είναι λίγα. Μαζί με μια σωστή διαχείριση γιατί δεν φτάνουν. Δεν ξέρω τι λένε οι μεγαλομέτοχοι. Να τους ρωτήσετε. Βασικά δεν τρέχει κανένας να βάλει λεφτά.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός από την αύξηση. Υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε κάποιος με περισσότερα ποσοστά. Η χορηγία έχει και φόρους και τέτοια. Πρέπει να μπούνε τα λεφτά αμέσως για να κάνουμε σχεδιασμό. Ελπίζουμε ότι θα μείνει ο Σισέ. Άφραγκος πρόεδρος δεν γίνομαι, θα εξαρτηθεί από τα χρήματα».

Zougla.gr